Predstavljamo vam 48 sanjskih hotelov, ki jih morate obiskati preden umrete. Dober hotel lahko vaše potovanje naredi čarobno. Formula za najboljše počitnice, o katerih lahko le sanjate je, da postavite najboljši hotel na najlepši kraj na svetu in uživate.

Predstavljamo vam 48 sanjskih hotelov.

1. Ladera Resort, St. Lucia, Karibi

Najverjetneje ena edinih točk za vaše neverjetne počitnice na Karibih je LaderaResort, ki predstavlja razkorak med dizajnom, razkošjem in neverjetno in edinstveno lokacijo. Za vaše udobje skrbi popolen SPA in zmožnost skočiti v bazen kar iz klopce.

ladera-resort-swing

ladera-resort

2. Manta Resort, Tanzanija

Ste si zaželeli, da bi šli lahko v vaši počitniški hiški po stopnicah v spodnje nadstropje, dvignili žaluzije in kar naenkrat zagledali jate rib? Ali si lahko predstavljate, da je vaša počitniška hiška zasidrana in nekoliko odmaknjena od obale?
Če ste na oba vprašanja odgovorili pozitivno (kot sem to jaz) potem so vas slike Manta Resorta navdušile tako močno, da boste destinacijo na otoku Tanzania Pemba dodali na vaš seznam želja destinacij, ki jih morate pravgotovo obiskati.

DCIM100GOPRO

manta-resort

manta1

 

Slike: Jesper Anhede

3. Äscher Cliff, Švica

Bolj kot luksuzno letovišče je to gostilna in restevracija. Točka, kjer si boste lahko odpočili od napornega trekinga, po severnih Alpah,  leži ob vznožju pečine Ebenalp. Pogled z letovišča, ki je absolutno neverjeten, vas bo napolnil z energijo, da boste lahko nadaljevali pot po švicarskih gorah.

scher_cliff

4. Giraffe Manor, Kenija

Ne ni fotomontaža kar vidite. To so žirafe, katere so del Giraffe Manor letovišča, kjer jih vzrejajo in so del programa za zaščito žiraf. Letovišče se nahaja v predmestju Nairobi-ja. Zanimivost je, da se vam žirafe pridružiju kar pri zajtrku.

giraffe-manor-exterior

giraffe-manor

5. Hotel Kakslauttanen, Finska

Če še niste slišali za ta kraj, potem preživite premalo časa na internetu, hehe. Igluji narejeni iz stekla, v notranjosti les, vse to vam ponuja Hotel Kakslauttanen. V notranjosti občutek kot, da ste v toplem mehurčku, medtem ko zunanjost igluja obdajajo zamrznjeni gozdovi. Prepustite se čarom, ki vam jih ponuja hotel.

hotel-kakslauttanen

hotel-kakslauttanen-room

hotel_kakslauttanen

6. Ubud Hanging Gardens, Bali

En del butični hotel, drugi del epični bazen, ki se razprostira skozi Ayung sotesko. En del Payangan đungla in drugi del arhitekturna mojstrovina hotela. Medtem ko je  Ubud znan po svojih vilah na drevesih se velika pozornost usmerja na njihove zmagovalne bazene (dobesedno je bazen prejel številne nagrade).

ubud-hotel-relaxation

ubud-hotel

7. Icehotel, Jukkasjärvi, Švedska

Ledeni hotel je kot bi živeli v umetnini narejeni iz leda. Kljub temu, da hotel tovrstno ponudbo ponuja le en del leta, pima hotel tudi letno ponudbo nastanitev, z letnimi aktivnostmi. Zanimivost je tudi spanje pod polnočnim soncem 🙂

ICEHOTEL, Jukkasjärvi, konstkatalog 2012/2013.

jukkasjarvi-ice-hotel

icehotel

 

8. Cocoa Island Resort, Maldivi

Le 40 minut vožnje z gliserjem od glavnega letališča otočja. Cocoa otok plava, kot skupek njegovih 33 nadvodnih apartmajev (apartmaji se dvigajo iz biserne vode lepe bele mivke, kot ste le sanjali). Potapljačem sta na voljo dva privatna grebena, ki jih lahko raziskujeta in ob tem pomislimo, kdo bi sploh imel čas za SPA.

cocoa-island-aerial

cocoa-island-wading

cocoa-island-night

9. Loisaba Star Beds, Kenija

Spanje pod milim nebom lahko najdemo v divjini Kenije. Postelja “Kikibo” s pogledom na vodno luknjo, po kateri nosi ime in “Koija” postelja, ki se nahaja nad reko Ewaso N’giro. Obe postelji sta delno pokriti in vsebujeta “Mukokoteni” (to je posebej ročno izdelana postelja na kolesih, ki se lahko premika v in iz zavetja oziroma zatočišča). Kenija je znana po svojih divjih živalih, zato lahko pričakujete, da boste videli kar nekaj le teh.

loisaba_star_beds

 

10. Burj Al Arab, Dubaj

Eden najvišjih hotelov na svetu, Bury Al Arab, ki leži na privat, umetno ustvarjenem otoku in ga s kopnim povezuje most. V notranjosti se nahaja (dizajn hotela v obliki jadra ladje) 202 sob v dveh nadstropij, med katerimi največja meri 780 m2 in je cenovno na 12. mestu najdražjih hotelskih sob na svetu.

burj_al_arab

PIC103

11. Treehotel, Švedska

Hotel na drevesu, oblikovan po različnih tematikah: Kabina, Steklena kockam, Ptičje gnezdo, Modri stožec, Neznani leteči predmet, Savna in Leteči zmaj. Čeprav mogoče preveč literalna imena, je arhihektura in zasnova Drevesnega hotela nekaj na višjem nivoju, kar ustvari unikatno izkušnjo v švedskem gozdu.

treehotel

12. Hotel Marques de Riscal, Španija

Ta prelep hotel je dizajniral arhitekt Frank Gehry. Hotel se nahaja v samem središču vinske dežele, v srednjeveškem mestu Elciego. Na strehi ima prostor s pogledom na špansko podeželje.

hotel_marques_de_riscal

13. Dedon Island Resort, Filipini

Na spletni strani rezorta lahko opazimo, da so otok Dedon zasnovali kot neke vrste “laboratorij” za prikaz različnih dizajnov v okolici in ekološkega kmetovanja.

dedon-island

dedonisland

14. Phinda Homestead, Južna Afrika

Manjšega obsega a povsem razkošno, je domačija Phinda, v velikosti družinske hiše in stoji na privatni zemlji. V regiji KwaZulu-Natal v Južni Afriki, kjer ni nobenega okli vas, le divji svet in osebje hotela.

phinda-homestead-room

phinda-homestead-pool

phinda-homestead-elephants

15. Emirates Palace, Abu Dabi

Upravljalec hotela je skupina Kwempinski. Hotel s sedmimi zvezdicami, je drugi najdražji hotel, ki je bil kdajkoli zgrajen.

emirates-palace

emirates-room

emirates-hallway

16. Conrad Maldives Hotel, Maldivi

Stekleni bungalovi in podvodne steklene sobe dajejo hotelu Conrad Maldives poseben značaj. Za dostop do hotela je potreben 30 minutni let za letalom, ki pristane na vodi, vendar pa vas tam čaka prijeten ambient. Ob kosilu vas obdajajo morski psi, skati, delfini, želve in prečudovit vodni greben.

conrad-maldives

conrad_maldives

17. Alpina Gstaad, Švica

Smučarska vas Gstaad je eden najboljših resortov v švicarskih alpah in Hotel Alpina je v tem območju eden najboljših hotelov kjer boste našli nastanitve na najvišjem nivoju. Pogled iz vaše sobe pa je absolutno prečudovit.

alpina-gstaad-pool

alpina-gstaad-lounge

18. Hotel de Glace, Quebec, Kanada

Prvi (in edini) pravi ledeni hotel v severni ameriki, Hotel de Glace se je odprl leta 2001 in ga od takrat postavijo vsak december. Običajno stoji kar 3 mesece in ga odlikujejo vsakoletna raznolikost, vseeno pa je znan po vsakoletnih sobanah; kapelci, baru in ledenem toboganu.

hotel_de_glace1

hotel_de_glace

19. Gamirasu Cave Hotel, Turčija

Na novo obnovljen hotel, katerega prostori so se v bizantinskem času uporabljali za umik menihov, stoletja preden je bil spremenjen v hotel in odprt za javnost.  Nahaja se malce ven iz Ürgüp-a, v regiji Cappadocia.

gamirasu_cave_hotel1

gamirasu_cave_hotel

gamirasu_cave_hotel2

20. Katikies Hotel, Grčija

Hotel Katikies lahko najdemona otoku Santorini, ki se lahko podpiše z belo-modro barvno shemo. Otok obdan s prečudovito modrino in s pogledom, ki ga lahko vidimo le v Grčiji.

katikies-hotel-oia

katikies_hotel

21. Rayavadee Resort, Tajska

Kraj, ki izgleda kot zapuščen otok o katerem sanjate, da bi se na njem zbudili po napornem letu. Po vrhu vsega, pa si po celodnevnem ležanju v hydro bazenu v vašem paviljonu privoščite večerjo v prečudoviti javimi od koder si lahko ogledujete sončni zahod.

rayavadee_resort

22. Hotel Au Vieux Panier, Francija

Hotel Au Vieux Panier se nahaja v samem srcu Marseja, kjer ima vsaka soba svoj značaj, saj je vsaka soba individualno oblikovana s strani različnih svetovnih umetnikov. Dizajn sob. V hotelu je terasa na strehi s katere si lahko ogledujete center mesta ali pa se relaksirate v hotelski knjižnici.

hotel_au_vieux_panier

23. Ngorongoro Crater Lodge, Tanzanija

Absolutno tipičen afriški safari resort, Ngorongoro Crater Lodge, ki deluje kot stevard Ngorongoro Conservation področja. Rezervat in dom številnih redkih in ogroženih divjih živali. TripAdvisor je resort označil s številko #1, kot najboljša odločitev za bivanje.

ngorongoro_crater_lodge

ngorongoro_crater_lodge1

24. Panchoran Retreat, Bali

Postavljen kar v džungli balija s strani Irske oblikovalke Linda Garland, katera je s projektom začela že v 70’. Panchoran letovišče je mešanica umetniških del, resorta in eko vrtov. Letovišče je gostovalo festivale, najrazličnejše delavnice in okoljevarstvenike, ki raziskujejo.

panchoran

25. Boscolo Milano, Italija

Hotel zgrajen v “lupini” zgradbe iz leta 1920, ki gleda na Zlati trg v Milanu in Milansko katedralo. Hotel Boscolo Milano združuje barvite avantgarde dekoracij ter razkošje petih zvezdic restavracij in zdravilišča.

boscolomilano

26. Avantara Zlati Trikotnik Tabor slonov & Letovišče (ang. Anantara Golden Triangle Elephant Camp & Resort, Tajska

Kraj, ki je pol letovišče in pol tabor za slone, to je Anantara Zlati Trikotnik, ki leži na severu v osrčju tajski džungle v bližini Laosa in Burme. V njihovi ponudbi ne boste našli le široke ponudbe SPA tretmajev, ampak organizirajo tudi izlet z sloni po bližnji džungli. Na voljo pa je tudi igranje z slončki mladički. Le kako bi si lahko želeli še več?

anantara_hotel

27. Hotel Sidi Driss, Tunizija

Se vam že sanja od kod vam je to znano, no če za trenutek spregledate to dejstvo, da vam vseeno povem jaz, ne samo da so to ostanki Luke Skywalker-jevega domovanja v Vojni Zvezd, ampak tukaj lahko tudi prespite za $10 na noč. Juhu sanje dosežene.

hotel_sidi

28. Cambrian Hotel, Švica

Hotel Cambrian vam ponuja luksuzno bivanje z izjemnimi pogledi na Švicarske Alpe.

cambrian-hotel-pool

cambrian-hotel-view

29. Sala Silver Mine, Švedska

Včasih se je potrebno, za umik pred celim svetom, umakniti ka 155 metrov pod zemljo, kjer lahko najdemo najglobjo hotelsko sobo. Verjetno si ne želite ravno preživljati počitnic, v nekoč delujočem rudniku srebra, ki je spremenjen v letovišče. Mogoče imate lahko to idejo vendarle v mislih, namesto da greste na kakšen dolgočasen otok!?

sala_silver

30. Marataba Safari Lodge, Južna Afrika

Marataba Safari Lodge je hotel, ki namenjen zaslužku. Hišica je zgrajena sredi gozdnega rezervata in njen glavni namen je prinašati toliko, da je dovolj za obstanek in nadaljni razvoj rezervata. Njihov glavni namen je obnoviti naravno ravnovesje flore in favne v regiji, s pomočjo in sodelovanjem ljudi iz vsega sveta.

marataba_safari1

The Marataba Safari Company is a gorgeous secluded luxury camp deep in one of South Africa’s most renowned national parks - the Marakele

31. Viceroy Hotel, Bali

Četudi bi bile hišice površno izdelane, bi to z lahkoto zakrile lepote. To je zelo lepo izkoristil Viceroy in vzel to kot izziv ter izdelal ljubek hotel s privatnim heliportom.

viceroy_hotel

viceroy-hotel

32. Crazy Bear Beaconsfield, Velika Britanija

Hotel Crazy Bear Beaconsfield, ki slovi po svoji prestižnosti, je bil zgrajen leta 2008. Njegove razkošne sobe so bile zgrajene v notranjosti skrbno obnovljene gostilne iz 15. stoletja. Po dokumentih gre za najstarejšo zgradbo v Beaconsfield-u.

crazy_bear

33. Barin Ski Resort, Iran

Samo uro vožnje od Teherana boste že v daljavi videli Barin Smučarsko središče, belo trdnjavo ki je, v zunanjosti, oblikovana, tako da se sklada z zasneženo okolico in v notranjost, ki vam daje občutek kot, da ste v igluju. Smučarsko središče je, tako s svojo zunanjostjo kot notranjostjo oblikovano, tako da se dopolnjuje z naravo kjer je postavljeno in namen je resnično fantastičen.

barin_ski

barin

34. Astarte Suites Hotel, Grčija

Hotel na Santoriniju se lahko pohvali z  bazenom neskončnosti, ki prekaša vse druge bazene neskončnosti. Na svoj bazen so tako zelo močno ponosni, da si ga na njihovi spletni strani lahko ogledate v 360 stopinjski panorami. Tukaj pa se luksuz ne konča, saj boste luksuz našli tudi v sobah.

astarte-hotel1

astarte-hotel

35. Attrap’Reves Hotel, Francija

Še en aktivno oblikovan središče, ki nam daje občutek, kot da bi bili vodja kozmonavtov na kakšnem oddaljenem planetu. Le komu to nebi bilo všeč?

attrapΓÇÖreves_hotelattrap-reves-hotel

36. Taj Lake Palace, Indija

Zgrajen na, naravno ustvarjenih temeljih, sredi jezera Pichola, je bil Hotel Taj Lake Palace izvojen za najbolj romantičen hotel na svetu. Prvozno je bila to poletna palača Maharana Jagat Singh II (in vseh njegovih naslednikov). Palača je tako polna pliša, da je bila notranjost palače v številnih britanskih in indijskih filmih, televizijskih šovih in je gostila že številne kralje in kraljice iz celega sveta.

taj_lake1

taj_lake

37. Montaña Mágica Lodge, Čile

Huilo-Huilo hotel ni le hotel, ki je izdelan, tako da “bruha” kot gejzir, ampak tudi UNESCO Rezervat biosfere. Na 232 kvadratnih miljah rezervata najdemo vodne vrelce, vklesane v debla ter veliko divjih živali od pume do Pudu-ja (najmanjši jelen na svetu).

montana_magica

 

38. Caves Resort, Jamajka

Še en slaven jamski resort, ki se nahaja v Negril-u, kjer vam nudijo all-inclusive pakete za vseh 12 nastanitev na pečini. Na 10 akrih površin resorta najdemo jamsko restavracijo iz katere si lahko ogledamo sončni zahod in jakuzzi-je zgrajene direktno v pečini.

caves_resort

39. Whitepod Hotel, Švica

Samopoimenovani Whitepod Hotel z vzdevkom “EKO luksuzni Hotel in alpska izkušnja” ohranja okolju prijazno nastanitev. Na njihovi spletni strani lahko zasledite, da “Whitepod hotel želi postati model za trajnostni turizem z vrsto ukrepov, ki bi omejili vpliv na naravo, na primer: zmanjšanje dnevne porabe vode in elektrike, zmanjšati nastajanje odpadkov, spodbujanju uporabe obnovljivih virov energije in povečanje ozaveščenosti strank o varstvu okolja. ”

whitepod

40. Juvet Landscape Hotel, Norveška

Prvi “pokrajinski hotel” v Evropi. Mešanica arhitekturnega projektiranja s povdarkom na naravi, pod vodstvom arhitekta Jensen in Skodven, ki sta zasnovala sedem teh prečudovitih steklenih kock. Kocke so zasnovane, tako da dajejo ilzijo popolnega skladja z okolico. Vsaka kocka in izkušnja v njej je edinstvena.

juvet-landscape-resort

 

41. The Oberoi Udaivilas, Indija

Leta 2014 je bil #4 na lestvici najboljših hotelov na svetu. Hotel Oberoi Udaivilas se nahaja na obali jezera Pichola v mestu Udaipur. Hotelska zgradba je bila zgrajena po modelu resnične palače Mewar v regiji Rajasthan (največji državi Republike Indije, znani kot “dežela kraljev”) in vključuje zaobljene oboke in ročno poslikane kupole.

the_oberoi

42. Sofitel So Bangkok, Tajska

Zasnovan tako, da sodobnemu tajskemu ambijentu, daje pridih francoske elegance in luksuza. Sofitel So je oblikovan, tako da odraža vseh pet kitajskih elementov (voda, zemlja, les, kovina in ogenj). Hotel ima tudi spa, ki očitno spominja na mitološki gozd.

sofitel

43. Quinta Real Zacatecas, Mehika

Iskreno, ali obstaja kaj bolj zanimivega kot bivanje v hotelu, ki izgleda kot mehiški Kolizej.  Del Quinta Real hotelske verige, je zasnovan kar iz prostora kjer so nekoč potekale bikoborbe.

quinta

44. Hotel La Claustra, Švica

V celoti zgrajena pod zemljo v nekdanji vojaški utrdbi, La Claustra je še vedno 2050 metrov nad morjem, kljub temu, da se nahajajo globoko pod površino prelaza Gotthard. Vendar pa je ta demilitariziran topniški bunker v zimskih mesecih precej hladen, zato je 17 sob na voljo za rezervacije med majem in oktobrom.

la-claustra

45. Free Spirit Spheres, Kanada

Te čudovite, ročno izdelane, okrogle brloge boste našli v drevesnih krošnjah, 4-5 m visoko, na otoku v Vancover-ju. Mogoče le ni luksuz, ki ste si ga predstavljali, je pa nepozabna izkušnja zaspati v krogli, ki vas bo celo noč nežno zibala. Se sliši privlačno?

free_spirit

46. Hotel Everland, Švica

Pri hotelu Everland gre bolj za umetniško delo, kot pravi hotelu, Hotel Everland je bil projekt, ki ga umetniki Sabina Lang in Daniel Baumann (znan profesionalno kot L / B). Hotel z eno sobo je bil zgrajen na način, ki omogoča prenos z ene zgradbe na drugo in je bil postavljen na 5 različnih krajih prden se je “upokojil” v švici. Rezervirate ga lahko le za 1 noč.

everland

47. Hotel Ristorante Grotta Palazzese, Italy

Hotel Ristorante Grotta Palazzese je še en epski hotel zasnovan v jami in se nahaja na pečni Polignano, ob obali Jadranskega morja. Jamska restevracija je osredni del hotela kjer se strežejo kosila in večerje le nekaj deset metrov nad morjem, kjer se v pečino “treskajo” valovivi

hotel_ristorante_grotta_palazzese

rayavadee_resort

rsz_grotta

48. Inn at Price Tower, Oklahoma

Saj nebi pomislili na “Oklahomo”, ko bi slišali “epski sanjski Hotel”. 67 metrov visok hotel, ki ga je oblikov Frank Lloyd Wright, z luksuznimi namestitvami

inn-at-price-tower

price-tower-room