airbnb

Članek bo zanimiv tako za tiste, ki radi potujete in iščete ekstravagantne nastanitve, kot za tiste, ki ste ponudniki nastanitev oziroma bi to radi postali ter s tem pridobili dodaten vir zaslužka. Airbnb je namenjen tako enim kot drugim.

Če ste popotnik?

Airbnb je stran kjer si lahko poiščete nastanitve v 192 državah in v več kot 34000 mestih. Cene se gibljejo od $10 pa vse do $1000 na noč. Vse je odvisno od tega za kakšno nastanitev gre, kajti na voljo imate od različnih sob, celotnega stanovanja, hiše, vile do bugalovov in hišic na drevesu.

Ponudniki tovrstnih nastanitev so povečini fizične osebe, ki iščejo dodaten vir zaslužka ter imajo na voljo prostor, ki ga oddajajo.

Kako poiskati ustrezno nastanitev na Airbnb?

V kolikor še niste registrirani se lahko na Airbnb registrirate tukaj in prejmete $25 na vaš Airbnb račun, ki jih lahko porabite pri vaši prvi rezervaciji. Registrirate se brezplačno z e-mailom ali facebook profilom.

Ko imate svoj profil lahko iščete nastanitev, tako da v iskalnik vpišete mesto kamor potujete, datum prihoda in odhoda ter število gostov. Na naslednjem koraku vam že ponudi vse nastanitve za lokacijo, ki ste jo vnesli. V kolikor želite zožati svoj izbor, lahko to storite, tako da izberete tip nastanitve (soba, hiša, stanovanje), določimo razpon cene in druge možnosti, od tega ali želimo internet, TV, vključen zajtrk, jezik ki ga govori gostitelj itd. S tem filtrom pridemo do ozkega izbora potencialnih nastanitev, kjer lahko izberemo nasega favorita. V velioko pomoč vam je tudi zemljevid, ki nam prikazuje na kateri lokaciji je določeno nastanitev, v kolikor vam je to pomembno (pride prav takrat ko iščete nastanitev v bližini plaže).

Kako rezervirati na Airbnb, ko smo našli nastanitev?

ko ste našli ustrezno nastanitev vam predlagam, da si preberete vse podrobnosti o tej nastanitvi ter o lastniku airbnboziroma gostitelju te nastanitve. Pomembno je tudi, da si preberete komentarje (feedbacks) tistih, ki so že bili gostje, saj ti ponavadi napišejo tako pozitivne kot negativne vidike določene nastanitve. Na podlagi tega se lahko potem odločite ali boste rezervirali ali ne.

Še ena stvar, ki vam lahko prihrani nekaj denarja je, da vedno kontaktirate gostitelja in ga povprašate ali vam je pripravljen spustiti ceno. Ponavadi jim to ne predstavlja problema in vam bodo šli vedno na roke.

Slaba stran te strani, sicer je to namen zaslužka strani, da ne vidite kontaktnih podatkov gostitelja vse dokler ne opravite rezervacije in plačate ob tem pa vam Airbnb znesek zviša za njihovo provizijo, ki znaša nekje od 10%-15%. Že zaradi njihove provizije vam predlagam da “barantate” z gostitelji.

Za tiste, ki iščejo dodaten vir dohodka!

Imate prosto sobo, hišo, prikolico, bungalov, hiško na drevesu ali kakšno drugo ekstravagantno nastanitev in iščete dodaten vir zaslužka? Potem je čas, da se registrirate in objavite vašo ponudbo nastanitve ter pričnete gostiti goste iz celega sveta.

V kolikor ste že ponudnik nastanitev (turistična kmetija, apartmaji, bungalov, kamp prikolica itd.) in bi radi povečali število gostov iz tujine in s tem povečali vaš dobiček, se lahko prav tako registrirate na Airbnb in objavite vašo nastanitev.

Za vse, ki bi radi objavili svojo storitev se lahko prijavite tukaj, kjer prejmete še $25 na vaš Airbnb račun.

Za konec naj kot zanimivost povemo, da je eden od vlagateljev spletne strani Airbnb.com, filmski igralec Ashton Kutcher.