Easyjet letalski prevoznik

Se sprašujet kako najceneje iz Ljubljane v London. Vsako ugibanje je odveč iz Ljubljane v London lahko poletite za nizkocenovnim letalskim prevoznikom easyJet, ki ti dve državi povezuje že kar lep čas in se lahko pohvali z zelo uspešno linijo. EasJet je britanski nizkocenovni letalski prevoznik in je eden vodilnih letalskih prevoznikov v Evropi. Leti na 600 linijah v več kot 30 državah z več kot 200 Arbus letali.

Iz Ljubljane lahko z easyJet-om poletite v London po zelo ugodnih cenah, saj boste za karto, v pravem terminu, odšteli nekaj 10 €. EasyJet pristane na letališču Stansted, ki je od Londona oddaljen le 40 min z vlakom ali 1 uro in 30 minut z easyJet mini avtobusom.

Rezerviraj Letalsko Karto

Kako najceneje do Londona?

Vsekakor je ena od možnosti, da v london poletite za nekaj 10 €, letalski prevoznik easyJet, ki ima lete iz Ljubljane oziroma Brnika vsak dan. Cene letalskih kart se razlikujejo glede na letni čas v katerem potujete, saj boste pozimi v London leteli ceneje kot boste poleti. Odvisno je tudi koliko časa prej rezervirate letalsko karto, kar pa se ni vedno izkazalo za resnično in je to zelo zanemarljiv faktor. Sam sem ponavadi rezerviral karte že 1 mesec pred odhodom, v prepričanju da bom do karte prišel ceneje, kar pa se je kasneje izkazalo, da bi lahko 1 teden pred ohodom prišel do karte ceneje. Tuakaj je odvisno od vas ali želite tvegati ali ne! Rezervacijo lahko opravite z iskalnikom na prvi strani.

POZOR! Druga stvar, je dodatna pritljaga (ang. Hold luggage), ki jo je potrebno pri easyJetu doplačati in boste zanjo odšteli od 36 €. Vam pa easyJet dovoljuje eno ročno pritljago brezplačno (mere: 50x40x20cm; na nezasedenih letih vam bodo dovolili tudi mere 56 x 45 x 25 cm) za katero vam zagotavlja, da jo lahko nesete na krov, razen za mere 56 x 45 x 25 cm, ki vam jo lahko zavrnejo če je let preveč zaseden in jo morate plačati da vam jo dajo na Hold luggage . Tukaj bodite pazljivi, saj se ženske torbice, torbe za prenosne računalnike in podobno šteje kot ročna pritljaga in boste morali v tem primeru in kos ročne pritljage oddati v Hold luggage in doplačati. Vse to preverjajo še tik preden vstopite na letalo. Teža ročne prtljage ni omejena. Manjše kose ročne prtljage lahko shranite pod sedež pred vami, medtem ko morate večje dati v prtljažnik nad vami. Na letalo vam bodo dovolili vzeti nakupovalno vrečko, če ste kaj nakupovali na letališču. Dojenčkom, ki potujejo v naročju svojih staršev, ne pripada kos ročne prtljage.

 Kako rezervirati letalsko karto?

Rezervacije letalskih kart lahko opravite le preko spleta in jo lahko opravite tukaj, z iskalnikom za najugodnejše letalske karte. Rezervacijski postopek je enostaven.

Stranka v iskalnik vnese odhodno destinacijo Ljubljana in destinacijo prihoda Stansted, datum odhoda in datum povratka, izbere vrsto poleta (povratni, enosmerni) ter pritisne na gumb išči. Stranki se v istem oknu pokažejo najugodnejše cene kjer izbere ponudnika easyJet,ta do na vrhu najugodnejših ponudnikov. Ko stranka izbere omenjenega ponudnika se ji odpre pop-up okno, kjer ji napiše podrobnosti poleta in klikne na Go. Stranka v naslednjem koraku izbere še število oseb, ki potujejo in pritisne nadaljuj.  V zadnjem koraku je preusmerjena na spletno stran easyJeta-a, kjer lahko opravi rezervacijo do konca.
Na desni strani boste videli povzetek vaše košarice in končno ceno letalske karte oziroma letalskih kart. Na levi strani imate možnost, da dodate dodatno prtljago, izberete sedež kjer bi želeli sedeti in druge pomembne informacije.Za vsa vprašanja glede rezervacije letalske karte naj se stranka obrne na podporo na easyJet spletni strani.

Rezerviraj Letalsko Karto

Turistično zavarovanje

Če potujete v EU, si priskrbite brezplačno evropsko kartico za zdravstveno zavarovanje, s katero lahko zdravstvene storitve v EU uveljavljate brezplačno.

Rezervacija Hotela

Cenovno najugodnejše nastanitve lahko poiščete kar na naši spletni strani na rezervaciji hotelov, kjer z iskalnikom vnesete vse želene podatke. Za rezervacijo hotelov uporabljamo iskalnik svetovno najbolj znanega ponudnika vseh vrst nastanitev “Booking.com”. Za vse nastanitve v Londonu lahko klikneš tukaj.

Rezervacija najema avtomobila

na easyjetovi spletni strani lahko opravite tudi rezervacijo avtomobila. V kolikor vas to ne zanima, lahko ta korak preskočite in s tem zaključite rezervacijo letalske karte, tako da opravite še plačilo.

Letalsko karto je potrebno natisniti!

Za vstop skozi carino in za vstop na letalo potrebujete natisnjeno letalsko karto (vstopni karton), ki si ga natisnete v svojem profilu na strani easyJeta. V kolikor potujete brez dodatne prtljage, greste lahko z vstopnim kuponom direktno skozi carino, v nasprotnem primeru morate dodatno prtljago oddati na easJet okenčku za sprejem dodatne prtljage.

Moja izkušnja z easyjet-om

Že kar nekajkrat sem potoval v London in moram reči da sem z letalskimi ponudnikom zelo zadovoljen. Leti so točni in zelo redko se zgodi, da bi letalo zamujalo. Letala so čista, osebje zelo prijazno. Na letalu lahko kupite prigrizek, pijačo, kavo in vse do daril, vendar pa morate vedeti, da so cene kar visoke.
Prostora za noge je zelo malo in se ne boste mogli ravno raztegniti, je pa sreča da je let do Londona zelo kratek.

Poišči nastanitev v Londonu s pomočjo spodnjega zemljevida

Poišči vse nastanitve v Londonu tukaj!

Rezerviraj Letalsko Karto